Malzemeler: (8 Kisilik)
Yarim tavuk gogusu
1 adet orta boy havuc
1 adet ince pirasa (yada 6 adet taze fasulye)
1/2 buyuk kahve fincaninda tel sehriye
2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi karabiber
10 bardak soguk su
Yapilisi:
Once tavugu guzelce yikayin
Daha sonra suyu bir tencere bosaltin ve tavugu icinde haslayin.
Haslama suresi kaynamaya basladiktan sonra atesi kisiga cevirin ve 10 dak. kaynatin
tavuk haslandiktan sonra tavugu tencereden alin.
tavuk suyunu te suzgecten suzun ve tekrar tencereye bosaltin.
ayri bir yerde havucu rendenin normal tarafi ile rendeleyin. Pirasalari boydan ikiye bolup
3-4 mm genisliginde(eriste keser gibi) dograyin. Tavuklari didin.
Tencereyi tekrar ocaga koyup kaynamakta olan tavuk suyunun icine
tavuk, pirasa,havuc ve sehriyeyi katin. Tuzunu ve karabiberide katin. Kaynarken havucun biraz kapugu cikiyor.
Eger corbanin kopugu bitti ise corba olmus demektir. Bu da yaklasik 10dak. ya denk geliyor.
Corbanizi karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.