MALZEMELER:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
100 gr kıyma
4 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)
HAMURU İÇİN:
1 adet yumurta
Alabildiğince un
Tuz
YAPILIŞI:
1. Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
2. Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.
3. Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
4. yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
5. 4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
6. hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim.
7. Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
8. Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
9. Üzerine nane serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.